Norske og internasjonale kjendiser tar hårtransplantasjon

Norske menn bruker millioner av kroner på dette kosmetiske inngrepet.

Thor Hushovd brukte 140 000 kroner på to hårtransplantasjoner

I morgen kommer Thor Hushovds biografi i bokhandelen, men allerede i dag har pressen fått lese den etterlengtede boka.

Kanskje det mest oppsiktsvekkende som kommer fram i biografien, som er skrevet av Jostein Ravnåsen, er at Hushovd visste om Lance Armstrongs dopingmisbruk allerede et og et halvt år før amerikaneren kastet kortene hos Oprah Winfrey.

I serien «ikke like oppsiktsvekkende historier» finner vi imidlertid en annen hårete avsløring: Hushovd røper nemlig i boka at han har gjennomgått to hårtransplantasjoner, som tilsammen har kostet cirka 140 000 kroner.

 «Allerede før jeg var fylt 30, fikk jeg jeg kommentarer: «Jøss, du begynner å bli tynn i luggen, Thor…» Jeg tålte det, det var jo sant, men likevel burde folk skjønne at det er dumt å si. Ingen blir glad for en slik kommentar».

Thor skriver videre at han er svært fornøyd med resultatet, men at han stusser på at han ikke har fått flere kommentarer fra bekjente.

– Folk begynte å kommentere at jeg var blitt tynnere i håret

For det å fikse både det ene og andre på utseende er på ingen måte bare forbeholdt damer lenger.

Menn har også problemerområder de ønsker å bli kvitt – og det gjør de.

Ble kvitt hårtap

Kanskje en av de vanligste behandlingene man hører om når det gjelder menn er hårtap, som svært mange opplever.

Grunnen til at mange menn får det, er at hormonet dihydrotestosteron (DHT) hindrer hårsekkene i å få næring, og til slutt dør de og faller ut.

Tidligere radiovert og realitystjerne Petter Pilgaard er en av dem som har tatt hårtransplantasjon.

– Folk begynte å kommentere at jeg var blitt tynnere i håret, og at vikene trakk seg mer og mer tilbake. Jeg prøvde å skjule det ved å flytte på skillen og passe på at håret alltid lå riktig, men da midtskillen kom, var det nok, forteller Pilgaard.

Anders Daaland, som tok hårtransplantasjon for syv år siden, forteller at han i flere år alltid gikk med caps på bussen, for å skjule at han hadde begynt å miste håret.

– Til slutt bestilte samboeren min time hos Poseidonklinikken som spesialiserer seg på hårtransplantasjon. Hun skjønte hvor mye hårtapet påvirket meg i hverdagen, sier han.

– Det er dyrere enn pupper

I flere år gikk Anders Daaland (44) rundt med en følelse av at det var noe som manglet.

Blant annet så gruet han seg til å ta bussen og han mislikte sterkt å se bilder av seg selv. Årsaken til følelsen av å ikke være «bra nok» skyldtes hårtap og en stadig synligere måne på hodet.

1 2008 valgte 44-åringen derfor å ta hårtransplantasjon.

 I den perioden var det ordentlig guffent å vite at jeg mistet håret. Jeg var en av dem som mente det var fælt og jeg synes det var ekkelt å sitte på bussen der alle kunne se at jeg hadde måne

Samboer Lena Gulbrandsen (33) forsto at noe måtte gjøres da hun så hvor plaget kjæresten var da han begynte å bli skallet.

Redningen ble hårtransplantasjon, et kosmetisk inngrep stadig flere menn benytter seg av.

Det er nå seks år siden Anders valgte denne hårbehandlingen og han kan fortelle at han definitivt ikke angrer på dette valget.

– Jeg er jo ikke noe særlig forfengelig og bruker liksom fem minutter på badet om morgenen, men da jeg begynte å miste håret var det nesten som jeg mistet en kroppsdel, sier 44-åringen som alltid hadde en fyldig manke da han var yngre.

– Jeg er så fornøyd med resultatet og er slettes ikke flau over at jeg har gjort dette, forklarer han.