Hårtap menn

Poseidon klinikken

Hårtap hos menn

Hårtap hos menn er et kjent problem og håret har for mange en stor kosmetisk betydning. Tap av hår er derfor ofte årsak til bekymringer. Utallige kurer for å motvirke hårtap har gjennom årene blitt lansert, men felles for alle mirakelkurene er at de virker dårlig.

Det er hovedsaklig arvelige anlegg som bestemmer om menn og kvinner blir skallet eller tynne i håret. Det som skjer, er at hårsekkene blir mindre og svakere og ikke klarer å holde fast på hårstrået.

Den vanligste formen for hårtap er androgen alopesi – mannlig hårtap. De aller fleste menn opplever denne type hårtap, men tidspunktet for når prosessen setter inn, varierer sterkt.

Dette problemet er ikke lenger noe som først og fremst rammer menn. Også hårtap hos kvinner har økt kraftig de siste årene. Kun en liten prosentandel av kvinner mellom 20 og 30 år lider av dette, mens opptil 30 prosent av alle kvinner mellom 40 og 60 år vil oppleve hårtap.

Med alderen mister både menn og kvinner hår oftere og mer regelmessig. Menn utvikler et typisk mønster av skallethet forbundet med forekomsten av testosteronet DHT (mannlig hormon), mens mønsteret av skallethet er mer diffust hos kvinner. Hårtap og skallethet skjer vanligvis gradvis og er begrenset til håret på hodet.

Den typiske arvelige tendens til skallethet berører 25 prosent av menn under 30 år og ytterligere 50 prosent av menn under 60 år. Det anslås at 94 til 96 prosent av alle hvite menn som lider av skallethet, vil merke de første symptomene allerede rett etter puberteten, og nesten 50 prosent er skjebnebestemt til å miste hår i pannen og på kronen, dersom de ikke treffer tiltak for å forhindre det. Hos mørke og asiatiske folkegrupper er graden av hårtap lavere.

null

HÅRTAP HOS KVINNER

null

OM HÅRTRANSPLANTASJON

Poseidon klinikken

Ta kontakt i dag for en kostnadsfri konsultasjon!

Jeg ønsker telefonkonsultasjon.