Spørsmål & svar

Poseidon klinikken

Ofte stilte spørsmål om hårtransplantasjon

Viktig informasjon!
Vi gjør oppmerksom på at denne siden inneholder utdatert informasjon om Poseidon-klinikken, som ble tvangsoppløst av skattemyndighetene 28. mars 2023. Driften av klinikken er avviklet.

Ser resultatet naturlig ut?
Ja, fordi det er ditt eget hår som transplanteres og på grunn av teknikken Poseidon-Klinikken bruker.

Hvordan fungerer en transplantasjon?
Ved å hente friske hårsekker fra friskt vev fra baksiden av hodet og sette det inn i området som skal dekkes. Metoden vi bruker er ikke invasiv kirurgi, og uten bivirkninger. Teknikken vi benytter er det siste innenfor FUE, som er den nyeste og mest innovative teknikken på verdensbasis.

Hvor lang tid tar det før jeg ser resultatene?
Det tar ca. 4 måneder før de første hårene vokser godt ut. Etter 8-10 måneder har de fleste begynt å produsere nytt hår, og etter ett år er resultatet helt på plass.

Gjør det vondt?
Du får lokalbedøvelse, så de fleste kjenner ikke noe ubehag, verken av bedøvelsen eller av behandlingen.

Hvor lang tid tar behandlingen?
Det avhenger av din individuelle behandling. For mindre partier kan det ta 3-4 timer, og for større behandlinger opp mot 7-8 timer, med flere pauser.

Hvilke hensyn må jeg ta etter behandlingen?
Du kan bli rød i hodebunnen som vil gi seg etter 4-5 dager. Du bør unngå krevende fysiske øvelser og sportsaktiviteter i to uker samt unngå for trange hodeplagg og hjelm. Det vil bli gitt individuelle instrukser på vask av hodebunn.

Kan alle ta hårtransplantasjon?
Alle som har nok donorhår kan utføre en transplantasjon. Det vil si håret som du har i nakken.

Er det alternativer til hårtransplantasjon når man har mistet håret?
Ja, det finnes ulike løsninger basert på dine forhold. Legen går gjennom disse sammen med deg på en gratis konsultasjon.

Må jeg barbere hele hodet?
Nei, du trenger ikke å gjøre det. Når du kommer på behandlingsdagen vil Poseidons personale hjelpe til med å barbere donorområdet (dvs. det lille området bak i nakken der donorhårene fjernes). De tar det vanligvis ned til ca 1 mm. For damer kan man gjøre en linjebarbering som kan dekkes av hår etter behandling. Alle seriøse klinikker jobber på denne måten, da det gir legen god synlighet å kunne utføre en hårtransplantasjon med flotte resultater som du har med deg hele livet.

Bruker du DHI? (Direkte hårimplantat.)
Nei, det gjør vi ikke. Den eneste grunnen til å sette inn håret direkte er hvis legen eller sykepleieren som utfører behandlingen er alene. Vi har et team av en lege som får hjelp av en sykepleier hvor alle hårsekker først tas ut i giverrådet, for å settes inn i ønsket område etterpå. Dette gir mye bedre resultater. Så vidt vi vet, brukes kun DHI i utlandet, som for eksempel Tyrkia, hvor en lege kan overse flere sykepleiere som utfører ulike behandlinger. Hos Poseidon gir hele teamet deg 100 % av oppmerksomheten. For eksempel er hårsekker med få hår foran prioritert i viker for å gi et mer naturlig resultat. Alt hår skal legges i riktig retning og det er et håndverk for legen som utfører det.

Hvorfor velge Poseidon-klinikken?
Vi er klinikken med lengst erfaring på medisinsk hårbehandling i Norge siden vi startet i 2009. Legen vår har utført flere tusen hårtransplantasjoner og regnes som topp 4 i Europa. Vi tilbyr også markedets beste garanti. At vi leverer de beste resultatene er fordi vi kun behandler en pasient per dag. Vi har ikke tidsluker som andre klinikker der en lege må behandle flere pasienter under tidspress.

Er det bra å transplantere flere tusen hårsekker?
En dyktig lege vil ta så få hårsekker som mulig av flere grunner. Legen vil ikke tømme donorområdet uten å etterlate et stort og fint område som gir et godt utseende i nakken. Da er det også mulig å gjøre noe i fremtiden om man vil. Hos Poseidon Klinikken får man derfor ofte et intervall med antall hår som legen vil gi best resultat på forhånd og det er håret som skal til. En hårsekk inneholder ca. 2.2 hår. Du kan også stole på vår leges erfaring, at det håret legger seg på en god måte, i riktig retning, med hårsekker som har mer hår på hodet og hårsekker med færre hår foran.

Hva koster det?
Pris på en hårtransplantasjon bestemmes av størrelsen på selve behandlingen, noe som fastsettes under en kostnadsfri konsultasjon hos oss. På konsultasjonen bestemmes det antall hår og grafts det er behov for, og basert på dette, får man et prisoverslag på en hårtransplantasjon som er tilpasset nettopp ditt behov. Vi tilbyr også muligheten til 24 måneders rentefri betaling.

Hva skjer på konsultasjonen?
Du får vurdert dine individuelle muligheter for hårtransplantasjon og besvart alle dine spørsmål. Du vil få en klar og realistisk forventning til resultatet basert på dine forutsetninger.

Vår største motivasjon

Vår erfaring er at hår betyr mye for mange og vi opplever svært ofte at man etter hårtransplantasjon får økt selvtillit og livskvalitet ved å få sitt eget hår tilbake. Vi tar dette på alvor, og legger vår stolthet og ekspertise i å gi deg nettopp dette. Dette er også hovedårsaken til at vi har behandlet flest mennesker i landet. Vi ønsker deg velkommen til konsultasjon.

Ønsker du å vite mer?

    © Copyright 2009-2022 Poseidon Klinikken AS. Alle rettigheter.